Tutustu tarjouskauppaan

Mitä on tarjouskauppa?

Tarjouskauppa -mallisessa myynnissä tarjoukset tehdään lähtöhinnasta ylöspäin.

Myyjä voi itse valita, minkä tarjouksen hyväksyy.

Asunnosta tehdyt tarjoukset näkyvät netissä asunnon sivuilla ja asunnon myyntiä seuraavat ostajat ja tarjouksen tehneet saavat ne myös sähköpostilla. Tarjouksen tekijän nimeä tai yhteystietoja ei julkaista.

Tarjouskaupan kulku

 1. Välittäjä ja myyjä määrittävät lähtöhinnan
  Lähtöhinta on kohteen markkinoinnissa näkyvä hinta. Myyjän kanssa on sovittu tavoitehinnasta.
 2. Ostajat ilmoittautuvat kohteen seuraajiksi ja esittävät tarjouksia
  Tarjouskauppasivulla näkyy kohteen seuraajien määrä.
  Kiinnostuneet voivat ilmoittautua kohteen seuraajiksi, jolloin he saavat sähköpostiinsa tiedon, kun kohteesta tehdään uusia tarjouksia.
  Kun haluat tehdä kirjallisen tarjouksen, ota yhteyttä välittäjään. Tarjouksessa määritellään hinta, maksuehdot, vapautumisaika ja muut kaupan ehdot. Tarjouksen voi tehdä myös ehdollisena; oman asunnon myyntiehdolla tai lainaehdolla. Tarjouksen voimassaoloaika on vähintään 48 tuntia.
  Tarjoukset päivitetään Tarjouskauppa –sivulle.  Välittäjä ilmoittaa myyjälle tarjouksesta. Saatuaan tarjouksen myyjä voi hyväksyä tai hylätä sen ja odottaa uusia tarjouksia.
 3. Myyjä hyväksyy parhaaksi katsomansa tarjouksen
  Myyjä voi hyväksyä tarjouksen aikaisintaan sen oltua voimassa 44 tuntia. Kaikki, jotka ovat seuranneet asunnon myyntiä tai tehneet tarjouksen siitä, saavat tiedon hyväksytystä tarjouksesta. Lain mukaan toteutunutta kauppahintaa ei kuitenkaan näytetä Internetissä.

Tarjouskaupan etuja

Kaikilla halukkailla ostajilla on aikaa tehdä tarjouksensa.

Ostaja näkee tulleet tarjoukset.

Myyjä valitsee ostajan. Myyjä voi jättää kohteen myymättä, jos tarjoukset eivät ole hänen mielestään tarpeeksi hyviä.

Tarjouskaupassa alhaisempi lähtöhinta houkuttelee ostajia ja lisää kiinnostusta, samoin kuin tarjousten julkinen näkyvyys.